Låna 150 000

Hitta ditt lån idag


Att låna 150 000 kr innebär förmodligen att ta ett privatlån. Men det kan också handla om ett billån eller någon annan form av smslån. I den här artikeln ska vi tipsa om vad du bör tänka på innan du ansöker om ett lån på 150 000 kr och hur du ökar dina chanser att få lånet beviljat.

Det finns nämligen en hel del att tänka på innan man ansöker om ett lån. För det första bör du se till att du kommer att ha råd att betala de räntor och avgifter som är förknippade med lånet. För det första tar banken ut en uppläggningsavgift på ca 1000 kr för de administrativa kostnader som uppkommer för banken när det gäller hanteringen av lånet. För det andra kommer du förmodligen behöva betala någon form av aviavgift eller fakturaavgift.

Räntor och avgifter

låna 150 000 krSist men inte minst kommer du behöva betala de räntor som är kopplade till lånet. Ju lägre ränta du får desto bättre. Det är nämligen räntan som är det mest avgörande för hur mycket lånet kommer att kosta dig. Jämför olika långivare med varandra och försök pressa långivarna mot varandra för att få en så låg kostnad för lånet som möjligt.

Du kan också använda dig av en låneförmedlare på nätet. Där fyller du i ett enkelt formulär och så skickas din ansökan till en rad olika banker. Efter ett tag får du erbjudanden från bankerna och du kan i lugn och ro hemma jämföra villkoren och räntorna och välja den bästa långivaren. Det är bra om du känner till kreditgivaren sedan tidigare så att du kan lita på den. Kanske har du någon vän som anlitat kreditgivaren?

Att använda sig av en låneförmedlare är oerhört populärt idag och du har säkert hört talas om dessa låneförmedlare i TV-reklam eller någon annanstans. För många är det skönt att slippa ringa runt till massor av olika banker och förhandla kring räntorna. Använder du dig av en låneförmedlare så är räntorna redan pressade eftersom kreditgivarna vet att du kommer att jämföra räntorna med de övriga erbjudandena som du får.

Stora förändringar i livet

Att låna 150 000 kr kan innebära stora möjligheter att göra förändringar i livet. Kanske behöver ni lägga ett nytt tak på huset? Eller så står ni inför att köpa en bättre och större bil? Oavsett varför du har tänkt att låna pengar så finns det några saker du bör titta närmare på innan du tar beslutet. För det första är det klokt att göra en budget för privatekonomin, om du inte redan har en sådan. Med hjälp av din budget kommer du kunna avgöra om du har råd att ta ett så pass stort lån som 150 000 kr eller inte.

Kom också ihåg att du förmodligen kommer vilja amortera på ditt lån. Ett lån på 150 000 kr är klokt att försöka amortera på. Att amortera innebär att regelbundet betala tillbaka lite på lånet. Det gör att du på sikt kan lösa lånet. Det innebär också att månadskostnaden för lånet hela tiden kommer att bli lägre – under förutsättningen att räntorna inte går upp.

Billån

Att låna för att köpa en bil är väldigt vanligt idag. Ett lån på 150 000 kr kan vara ett precis lagom belopp för att kunna köpa en riktigt bra bil. Kanske växer familjen och ni behöver en större bil för att det ska bli bekvämt att köra längre sträckor? Eller så vill ni satsa på en mer miljövänlig bil, en gasbil eller en elbil? Oavsett anledning så finns det många som är beroende av sin bil. Många har dessutom två bilar. Kom ihåg att det finns en rad olika utgifter som är förknippade med att äga en bil, så som du har möjlighet att klara dig med en bil så kan det vara ett bra alternativ.

Många bilaffärer erbjuder förmånliga lån när du köper bilen hos dem. Det kan innebära väldigt låga räntor, vilket är förmånligt eftersom det gör att lånet i slutändan inte behöver bli så dyrt. Och det är skönt att veta att man inte betalar allt för mycket för sitt billån eftersom kostnaderna för reparationer, service, skatt och bränsle är ganska omfattande.

Om du behöver en bil för att ta dig till och från jobbet kan du faktiskt se din bil som en investering. Utan din bil hade du ju inte kunnat ha det jobb som du har. Och kanske är det bättre betalt om du åker några mil för att jobba i stan än om du hade tagit ett jobb i närheten av din bostad? Så se inte bilen enbart som något som slukar pengar. Bilen skapar också möjligheter!

Samla dina lån

Om du har många lån sedan tidigare kan du samla dina lån till ett enda stort. Det finns många fördelar med det. Det blir lättare att få överblick över sin ekonomi och du kan få en lägre ränta. På det sättet har du möjlighet att på sikt betala tillbaka på ditt lån. Du kan exempelvis låna 150 000 kr för att samla alla dina lån. Det finns många banker och kreditgivare som kan hjälpa dig med att samla dina lån.

Börja med att sammanställa alla dina lån och hur mycket du betalar för dem idag. Det är ett bra underlag när du pratar med banken. Försök att lyfta fram det positiva i din ekonomi och gör gärna en plan för framtiden kring hur du ska förbättra din ekonomiska situation. Kanske har den redan förbättras? Du kanske har fått ett nytt jobb eller lyckats sälja något som gör att du fått nya möjligheter att förbättra ditt privatekonomiska läge.

Att inte få sin ansökan beviljad

låna 150 000 utan ucGe inte upp om du inte får din låneansökan beviljad med en gång. Olika långivare resonerar på olika sätt när de bedömer om de ska bevilja lån eller inte. Somliga är väldigt noggranna med att du ska ha en tillsvidareanställning. För andra är det inte alls lika viktigt. En del tackar nej så fort de ser att du har en betalningsanmärkning. Andra tittar mer på din nuvarande ekonomiska situation och försöker göra en bedömning angående din framtida betalningsförmåga. Som tur är finns det väldigt många kreditgivare på marknaden och de har olika filosofier när det gäller att låna ut pengar. Så ge inte upp i första taget. Får du ett nej på din ansökan så försök med en annan långivare. Men se upp med att få allt för många kreditupplysningar gjorda på dig inom kort tid – då det kan ses som ett negativt tecken för vissa. Då är det bättre att använda sig av en låneförmedlare, eftersom det endast görs en enda UC.

Lycka till med din ansökan

Oavsett vad du tänker låna till så önskar vi dig lycka till med din ansökan och hoppas att du ska få den beviljad. Förhoppningsvis kan du använda pengarna för att förbättra ditt liv på ett betydande sätt. Kom ihåg att det är du som har ansvar för att kunna betala räntor och avgifter kopplade till lånet. Använd dig av din budget för att avgöra om det är läge att ta ett lån eller inte. Lycka till!