Låna 200 000

Hitta ditt lån idag


Har du tänkt att låna 200 000 kr? I den här texten kommer vi titta närmare på vad det kan innebära att låna 200 000 kr. Det finns nämligen en rad olika saker som du behöver tänka på innan du lånar pengar. Vi kommer ta upp det viktigaste och ge dig några god råd på vägen.

Vi kommer också fördjupa oss i vilka avgifter som tillkommer när du tar ett lån och hur du kan tänka när det gäller kreditkort som ett alternativ till privatlån. Dessutom ska vi titta närmare på traditionella banker kontra mer moderna webbaserade banker och se vilka fördelar det finns med att bli kund hos de moderna webbaserade bankerna.

Avgifter

För det första bör du titta närmare på de villkor som du går med på när du tecknar ett lån. Det är nämligen inte enbart räntorna som gör att det kostar pengar att låna. Ofta tar banken ut en uppläggningsavgift när du tecknar lånet. Som tur är ligger den sällan på mer än ca 1000 kr. Dessutom kan det tillkomma avgifter för avier eller fakturor. Titta på den samlade kostnaden för ditt lån när du jämför olika erbjudanden med varandra.

Kreditkort

låna 200 000 krEtt alternativ till ett traditionellt privatlån kan vara att ansöka om ett eller flera kreditkort. Med ett kreditkort får du möjlighet att använda dig av en viss kredit, det kan ligga på allt från 20 000 kr till 150 000 kr. Men kom ihåg att räntorna ofta är höga om du nyttjar krediten mer än ett par månader. Ofta får du handla räntefritt om du betalar inom en eller två månader, men efter den perioden är det inte ovanligt att räntan ligger på mer än 10%.

Med tanke på det kan det vara klokare att vända sig till en låneförmedlare på nätet. Du behöver du endast skicka in en enda ansökan men får ändå erbjudanden från en rad olika kreditgivare. Det är ett smidigt och enkelt sätt att hitta ett så billigt lån som möjligt när du vill låna 200 000 kr.

Dessutom är det fördelaktigt eftersom det endast görs en så kallad UC per ansökan. En UC är en kreditupplysning gjord av kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen. Det finns många kreditupplysningsföretag men UC är absolut vanligast. Därför har det nästan blivit synonymt med en UC och en kreditupplysning. Att få allt för många kreditupplysningar gjorda på sig inom en kort tidsperiod kan ses som en negativ signal för kreditgivare. Därför bör du försöka undvika det. Banken kan tänka att du har svårt att få beviljat lån om du har många kreditupplysningar gjorda på dig. Därför kan det leda till avslag på din ansökan. Använd då hellre en låneförmedlare, så slipper du alla dessa kreditupplysningar men du kan ändå jämföra olika kreditgivare med varandra.

Traditionella banker vs. moderna nätbaserade

De traditionella bankerna känner vi alla till. De har fysiska kontor runt om i landet och de erbjuder traditionella banktjänster som insättning av fysiska pengar, lönekonto och kreditkort. Idag finns det andra typer av banker som är mer webbaserade. De erbjuder fond- och aktiehandel till riktigt låga courtage (avgifter). Dessutom erbjuder de ofta olika typer av lån till riktigt förmånliga räntor. Ibland får du extra låga räntor om du redan har någon form av sparande eller investeringssparkonto hos banken. Titta gärna närmare på den här typen av banker eftersom det kan vara förmånligt när du vill låna 200 000 kr. Det är ofta enkelt och går snabbt att bli kund. Det kan räcka med att registrera sig med hjälp av BankID.

Att betala tillbaka regelbundet på sitt lån

Att amortera (betala tillbaka) på sitt lån har många fördelar. På sikt minskar lånet i storlek och det innebär en lägre månadskostnad för dig. Samtidigt kan det diskuteras om det alltid är det bästa alternativet att amortera om du får pengar över i slutet av månaden. Det kan vara ett bättre alternativ att investera pengarna i något annat. Du kanske har en företagsidé som du vill förverkliga som kräver ett visst kapital. Då kanske det är läge att lägga pengarna åt sidan ett tag för att kunna förverkliga din idé i framtiden.

Låna för att starta företag

låna 200 000 utan säkerhetMånga lånar pengar för att starta företag. Ofta krävs det ett kapital i början när man startar upp en ny verksamhet. Det kan handla om personalkostnader, kostnader för lokaler eller inköp av material eller varor. Att låna pengar för att starta företag kan vara en riktigt god investering. Om företaget på sikt börjar gå med vinst kan du förmodligen betala tillbaka lånet. Sedan kan du tänka tillbaka och se att det faktiskt var lånet som gjorde det möjligt för dig att starta den verksamhet som idag är framgångsrik och lönsam.

Idag är det många som startar företag vid sidan om sin vanliga anställning. Det är ett tryggt och bra sätt att starta upp en verksamhet. På sikt kan du låta verksamheten växa och med tiden kanske du kan säga upp dig från ditt vanliga jobb. Att ta ett lån för att få den här möjligheten kan vara en riktigt bra idé. När du väl ser om verksamheten fungerar eller inte kan det vara läge att låna ytterligare pengar.

Då bör du inte låna

Har du redan massor av lån? Och har du svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden? Då är det förmodligen inte läge för ett till billiga lån. Då kan det vara bättre att prata med sin lokala bank om att samla ihop alla sina lån till ett enda stort. Det finns många fördelar med det. Du får bättre överblick över din ekonomi och du kan dessutom få lägre räntor när du samla dina lån. Det finns många banker som gärna hjälper till med detta. Särskilt om du har en kontakt på banken sedan tidigare kan dina chanser att få samla dina lån vara goda.

Sammanfattning

Nu har vi tittat närmare på vad det kan innebära att låna 200 000 kr. 200 000 kr är ganska mycket pengar och med hjälp av de pengarna kommer du säkert kunna göra stora förändringar i livet som kan påverka din livskvalitet på ett positivt sätt.

Vi har även tittat närmare på vad det innebär att ansöka om ett kreditkort och hur du kan starta upp ett nytt företag med hjälp av ett smslån. Att låna behöver inte alltid betyda en ren utgift, det kan vara en investering för framtiden.

Oavsett vad du tänker använda pengarna till så önskar vi dig lycka till med din låneansökan och hoppas att det du har lärt dig när du läst ovanstående kommer till nytta.