Låna 400 000

Hitta ditt lån idag


Har du tänkt att låna 400 000 kr? Då är det läge att läsa vidare. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad det innebär att låna 400 000 kr och hur du kan gå vidare rent praktiskt för att göra det. Vi kommer bland annat att titta på vad en låneförmedlare är för något och hur du kan använda dig av en låneförmedlare för att öka dina chanser att hitta ett billigt och bra lån.

Så läs vidare om du är intresserad av att låna 400 000 kr. Det är viktigt att jämföra räntor mellan olika kreditgivare för att hitta det bästa möjliga lånet. Som du kommer att märka finns det olika sätt att göra det på.

Låneförmedlare

låna 400 000 krEn låneförmedlare erbjuder en tjänst på nätet där du gör en ansökan om ett lån genom att fylla i ett formulär med dina uppgifter. Att göra en ansökan går snabbt, det tar bara ett par minuter. Din ansökan skickas sedan vidare av låneförmedlaren till en rad olika kreditgivare. Inom så lite som några minuter kan du få svar från olika kreditgivare. Då har de gjort en automatisk kreditupplysning på dig och skickar ett svar med vilka räntor som de kan erbjuda dig. Att använda sig av en låneförmedlare brukar vara kostnadsfritt och det finns många fördelar med att göra det. Det görs bara en kreditupplysning på dig och du kan enkelt jämföra massor av olika kreditgivare, deras villkor, räntor och avgifter. På det sättet kan du maximera dina chanser att hitta ett riktigt bra och billigt lån.

Ta hand om din privatekonomi och gör en budget

Att ta hand om sin privatekonomi kan vara en utmaning. Det gäller att ha koll på sina inkomster och utgifter. Ett bra sätt att skapa en översikt är att göra en budget. Att göra en budget innebär att dela in sina inkomster och framför allt utgifter i olika kategorier. När du har gjort det kan du se vad du verkligen spenderar dina pengar på. Kanske kommer du märka att du lägger mer pengar än vad du skulle vilja inom någon kategorier. Då kan det vara läge att justera ditt sätt att leva. Bestäm dig för hur mycket pengar du tycker är rimligt att lägga inom varje kategori, följ upp genom att titta på dina kontoutdrag och stäm av mot din budget.

På det här sättet kan du också få en bra uppfattning om huruvida det är rimligt att låna 400 000 kr eller inte. Att låna 400 000 kr innebär ett ganska stort om lån om vi pratar om så kallade privatlån. Privatlån är till för privat konsumtion och används ofta för att lösa någon stor, akut och oförutsedd utgift. Det kan handla om en bil som behöver repareras eller en reparation på huset som behöver göras.

Amortera

Att amortera innebär att betala tillbaka på sin lån. Det kan alltså ses som en form av sparande, eftersom ju mer du betalar tillbaka på ditt lån desto lägre kommer din månadskostnad för lånet att bli. Ju snabbare du amorterar desto lägre kommer summan av dina kostnader för lånet att vara den dagen du har löst lånet. Om du har låga räntor kan du fundera på om det är bättre att investera pengarna istället för att betala av på lånet.

Se upp med betalningsanmärkningar

Försök att undvika betalningsanmärkningar. De kan stå i vägen när du ska ansöka om ett lån. En betalningsanmärkning kan uppstå när du missar en faktura och sedan missar flera påminnelseavgifter. Då kan ärendet gå till Kronofogden. En betalningsanmärkning ses ofta av bankerna som ett tecken på att du har dålig ekonomi. Men faktum är att du kan ha fått en betalningsanmärkning på grund av slarv eller en stressig period i livet. Så du kan ha en alldeles utmärkt ekonomi och ändå ha en betalningsanmärkning. Problemet är också att en betalningsanmärkning ligger kvar i ungefär 3 år. Det kan ha hänt mycket med din ekonomi på 3 år.

Därför finns det också många kreditgivare som inte tar det här med en betalningsanmärkning så allvarligt. De tittar istället på din nuvarande betalningsförmåga när de ska bedöma om de ska bevilja ditt lån eller inte. Så om du har en eller flera betalningsanmärkningar behöver du inte misströsta. Det finns goda chanser att få låna 400 000 kr ändå. Särskilt om du har tålamod och inte ger upp i första taget.

Så hittar du det billigaste lånet

låna upp til 400000Att hitta det billigaste lånet är inte helt enkelt. Ett sätt kan vara att använda sig av de låneförmedlare som vi har nämnt ovan. Men hur kan du vara säker på att du har hittat det billigast möjliga lånet? Det kanske finns någon annan låneförmedlare som samarbetar med andra banker där du skulle få ett bättre erbjudande. Eller så finns det någon kreditgivare som inte alls är ansluten till någon låneförmedlare som skulle ge dig det bästa möjliga alternativet.

Du kan såklart aldrig bli helt säker på att du har hittat det bästa och billigaste lånet. Men du kan göra vad du kan för att undersöka marknaden. Använd gärna flera jämförelsetjänster och prata med ditt lokala bankkontor. Titta på listpriserna på bankernas hemsidor och jämför dem med varandra. Kom ihåg att om du pratar med ditt lokala bankkontor så hör det till att du prutar när det gäller räntorna.

Kom också ihåg att jämföra totalkostnaden för ditt lån när du jämför olika erbjudanden med varandra. Det är alltså inte bara räntorna du ska titta på, utan även andra avgifter såsom fakturaavgifter och uppläggningsavgifter. När du har hittat ett riktigt bra lån kan det vara läge att låna 400 000 kr för att kunna förverkliga det som du behöver pengarna till. Det är ditt ansvar att se till att du kommer att kunna betala de räntor och avgifter som är förknippade med lånet.

Kort avslutning

Nu har vi tittat närmare på vad det kan innebära att låna 400 000 kr. Vi har gått igenom varför du bör undvika betalningsanmärkningar, varför det är bra att amortera och hur du går tillväga rent praktiskt för att ansöka om ett lån på 400 000 kr. Kom ihåg att ett privatlån på 400 000 kr är ett relativt stort lån, så du bör ha goda marginaler i din nuvarande ekonomiska situation för att klara av att ta ett sådant lån.

Vi hoppas att denna text har varit till nytta när du funderar kring att låna 400 000 kr. Förhoppningsvis har du lite mer på fötterna som kommer att hjälpa dig att hitta ett riktigt bra och billigt lån som passar din livssituation.