Direkto


Direkto är en låneförmedlare på nätet som erbjuder dig att jämföra lån på upp till 500 000 kr. Du väljer själv den bank som du tycker erbjuder det bästa lånet. Lånet signerar du enkelt med BankID. Endast en kreditupplysning (UC) tas och tjänsten är helt kostnadsfri och icke bindande. Det innebär att du kan skicka in en ansökan om ett lån, jämföra räntor och sedan välja själv om du nappar på något av erbjudandena eller ej.

I den här artikeln ska vi titta närmare på Direkto och den tjänst som de erbjuder. Så om du är intresserad av att lära dig med om Direkto och hur Direkto skiljer sig från andra låneförmedlare.

direkto

Läs mer om Arcadia Finans

En kostnadsfri tjänst

Direkto bjuder på uppläggningsavgiften och tjänsten är helt kostnadsfri. Direkto lägger inte på några avgifter eller någon ränta. Det finns inga dolda avgifter och du skulle inte få lägre ränta om du skulle vända dig direkt till bankerna själv.

Hur tjänar du Direkto pengar? Direkto får betalt ur bankernas marknadsföringsbudgetar eftersom de är en viktig kanal för bankerna. Bankerna vänder sig till låneförmedlare för att hitta kunder. Det gör de istället för att lägga ut pengar på reklam i TV och tidningar.

De nominella räntorna spänner mellan 2,95% och 29%. Vilken ränta du får avgörs av din ekonomiska situation, lånebelopp med mera. Det stora spannet beror på att Direkto samarbetar med låneförmedlare som riktar in sig på personer med riskprofil. Dessa låneförmedlare kompenserar för den större risken genom att ta ut en högre ränta. De flesta som lånar via Direkto får ett lån beviljat med en ränta som ligger i det lägre skiktet. Återbetalningstiden ligger på mellan 1 och 15 år.

Stödjer BRIS

En stor fördel med Direkto som gör att de sticker ut bland andra låneförmedlare är att de stödjer BRIS. Att Direkto bidrar till BRIS arbete talar för att de är en seriös låneförmedlare som vill göra världen till en bättre plats.

Lån trots betalningsanmärkningar

Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden, då kommer du inte få något lån beviljat via Direkto. Däremot kan du (under vissa förutsättningar) få ett lån beviljat även om du har en betalningsanmärkning. Dock måste betalningsanmärkningarna vara minst 6 månader gamla enligt UC. Din nuvarande lön måste vara över 12 000 kr i månaden (helst över 15 000 kr).

Så använder du dig av Direktos tjänster

Du fyller enkelt i Direktos ansökningsformulär på deras webbsida. Din ansökan matchas mot de banker som Direkto är anslutna till. De har upp till 24 timmar på sig att återkomma med ett erbjudande. Du kan se dina erbjudanden genom att logga in på din personliga sida med hjälp av BankID. Dina erbjudanden sorteras automatiskt efter lägsta effektiva ränta.

Kort avrundning

Nu har vi tittat närmare på Direkto och deras tjänst för att jämföra olika lån med varandra. Om du letar efter en tjänst som kan underlätta för dig att hitta ett riktigt bra lån med låga räntor, kan Direkto vara ett bra alternativ. Du kan ansöka även om du har en eller flera betalningsanmärkningar. Att Direkto dessutom samarbetar med BRIS är en stor fördel.

Läs mer om Arcadia Finans