Lendo


Hos Lendo kan du jämföra både privatlån och företagslån. Lendo är en låneförmedlare och jämförelsetjänst och lånar alltså inte själva ut pengar. De samarbetar med omkring 30 långivare och genom en enda ansökan får du svar från upp till 30 långivare och banker. Hos Lendo kan du jämföra privatlån upp till 500 000 kr utan kostnad. Om du är intresserad av att lära dig mer om Lendo rekommenderar vi att du läser vidare här nedan. Vi kommer titta närmare på derast tjänst och vilka för- och nackdelar som finns med att använda sig av Lendo.

lendo

Läs mer om lendon

Så fungerar Lendo

Att ansöka om ett lån tar bara ett par minuter och flera svar kommer ofta inom någon minut. Det tar 24 timmar innan alla erbjudanden har kommit.

En fördel med att använda Lendo (eller någon annan låneförmedlare) är att det endast görs en kreditupplysning, trots att du får erbjudanden från många långivare. Lendo använder sig av UC (Upplysningscentralen). Det är en stor fördel att det endast görs en enda kreditupplysning. Om du hade kontaktat varje bank för sig hade det gjorts många kreditupplysningar på kort tid och det kan försämra din kreditvärdighet.

Krav

Lendo ställer olika krav beroende på vilken typ av lån det rör sig om. Är det ett lån över 30 000 kr så måste du vara minst 18 år, vara folkbokförd och skriven i Sverige i minst ett år och ha en fast inkomst från arbete eller pension. Din årsinkomst ska ligga på minst 110 000 kr.

Ansöker du om ett lån på 30 000 eller mindre så räcker det med en årsinkomst på minst 100 000 kr, du ska ha en inkomst från arbete eller pension och vara skuldfri från Kronofogden i minst 6 månader. Du behöver alltså inte ha en fast anställning för att ansöka om ett lån på 30 000 eller mindre.

Även om du har betalningsanmärkningar har du möjlighet att ansöka om ett lån upp till 150 000 kr. Men då måste du vara minst 18 år, vara folkbokförd i Sverige och vara skuldfri hos Kronofogden sedan 6 månader.

Lendo liknar i hög grad andra jämförelsetjänster och låneförmedlare. De lyfter fram sina företagslån mer än vad andra låneförmedlare gör. Många andra låneförmedlare riktar sig enbart till privatpersoner. Så detta bör ses som en fördel med Lendo.

Avrundning

Nu har vi tittat närmare på Lendo, vilka för- och nackdelar som finns med deras tjänst och vilka krav de ställer på dig som ansöker om ett lån. Att använda sig av en låneförmedlare har många fördelar. Du slipper kontakta varje långivare eller bank själv och du slipper långa och tråkiga bankmöten. Dessutom får du snabbt en överblick över vilka lån du har möjlighet att få beviljade och vilka räntor som är aktuella.

Finns det några nackdelar med att använda sig av en låneförmedlare? Egentligen inte. Men tro inte att du får en heltäckande bild. Om du kontaktar din lokala bank där du har en personlig kontakt kanske du skulle få ännu bättre ränta. En låneförmedlare ger dig en bra bild av vilka lån du kan få – men lura inte dig själv att det är en heltäckande bild.

Läs mer om lendon