Modus Finans

Hos Modus finans kan du ansöka om lån. På många sätt fungerar Modus finans som andra långivare men de erbjuder något som många andra inte gör, nämligen 2 betalningsfria månader per år. I texten nedan kommer vi titta närmare på hur det fungerar och på Modus finans i allmänhet.

Hos Modus finans ansöker du om ett lån mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Löptiden väljer du själv, men den ska ligga mellan 12 månader och 78 månader. Så långt liknar det andra långivare, men nu ska vi titta närmare på de betalningsfria månaderna som Modus finans erbjuder.

modus finans

Läs mer om Modus Finans

Betalningsfria månader – så fungerar det

Med betalningsfria månader kan du få större frihet i din ekonomi. Du kan få 2 betalningsfria månader per år, vilket ger dig mer utrymme att göra vad du vill. När du ansöker om ett lån hos Modus finans kan du, utan kostnad, välja 2 betalningsfria månader per år. Månaderna kommer vara desamma varje år under hela lånets löptid. Du kan exempelvis välja december och juli om du vet att detta är månader då du gärna har lite pengar över till annat. Du köper förmodligen julklappar i december och i juli vill du kanske åka på någon semesterresa. Då kan det kännas bra att slippa lägga pengar på ett lån de månaderna.

Du måste inte välja några betalningsfria månader om du inte vill, då fungerar lånet som vilket annat lån som helst som du betalar för varje månad.

Privatlån

Hos Modus finans är det privatlån som gäller, det innebär att du kan låna pengar helt utan någon säkerhet. Dessutom innebär det att du kan använda pengarna till vad du vill. Ingen kommer att fråga vad du tänker använda pengarna till. Nackdelen med ett privatlån jämfört med exempelvis ett bolån eller billån där det finns en säkerhet för banken, är att räntorna för ett privatlån kan vara något högre.

Modus finans ambition är att det ska vara en enkelt och tryggt som möjligt att ansöka om ett lån. Du följer enkelt de två stegen som krävs för att ansöka om ett lån. Först fyller du i dina personliga uppgifter såsom adress och sysselsättning. Sedan får du svar på din ansökan. Om du ansöker om lånet inom Modus finans öppettider får du svar inom 1 timme.

Din ansökan om ett lån hos Modus finans är inte bindande. Du ingår ett avtal med Modus finans först när du signerar lånet. Personuppgifterna som du skickar in tas om hand på ett säkert och tryggt sätt och de används enbart för handläggning av lånet.

Modus finans samarbetar med Thorn Svenska AB och sätter räntan individuellt efter en kreditprövning. Om du har några frågor kan du kontakta Modus finans kundservice som gärna svarar på dina frågor.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis kan man säga att Modus finans är som de flesta andra långivare med det undantaget att de erbjuder betalningsfria månader. Detta är något unikt som inte så många andra erbjuder. Så om du vill lätta upp din ekonomi ett par månader om året kan Modus finans vara ett bra alternativ för dig.

Läs mer om Modus Finans