Vivus


Hos Vivus kan du låna ett mindre belopp, mellan 2000 kr och 20 000 kr. Det är ovanligt med långivare som inte erbjuder högre belopp än 20 000 kr, men Vivus är en av dem. Letar du efter att ta ett litet lån kan Vivus dock vara ett bra alternativ. Här nedan ska vi titta närmare på varför. Hos Vivus kan du återbetala i din egen takt.

vivus

Läs mer om Vivus

Vivus krav

Vivus kräver att den som ska få ett lån beviljat ska vara minst 18 år år, ha ett svenskt personnummer, ett svenskt mobilnummer och ett svenskt kontonummer. Dessutom kommer den som ansöker att genomgå en kreditprövning – precis som hos alla andra långivare och låneförmedlare. Ansök inte om ett lån om du vet att du kommer få svårt att betala tillbaka lånet.

För- och nackdelar med Vivus

Med Vivus kan du enkelt se detaljer kring din kredit genom att logga in på ditt personliga konto. Där kan du även ansöka om att utöka kreditbeloppet. Vivus är en trygg och säker kreditgivare där du enkelt registrerar din profil. Om du inte har möjlighet att betala tillbaka den totala krediten på förfallodagen, kan du delbetala genom att välja “lägst att betala”. På det sättet fungerar Vivus ungefär som ett kreditkort. Dock måste det ses som en nackdel med Vivus att det inte går att låna mer än 20 000 kr.

Mobilapp

Något som för Vivus relativt unika är de erbjuder en mobilapp som du kan ladda hem för att ansöka om lån och hantera dina lån. Det är ett smidigt sätt att kunna sköta sina lån via mobiltelefonen, även när du är på språng.

Så gör du för att ansöka om ett lån hos Vivus

För att ansöka om ett lån via Vivus börjar du med att registrera dig. Ansökan tar inte mer än några få minuter och du behöver bara göra det en gång. För att kunna genomföra en ansökan kommer du behöva identifiera dig. Det kan du göra med Instantor och ditt bankkonto, alternativt väljer du att bli uppringd av en medarbetare på Vivus.

Vivus behandlar snabbt din ansökan och ger dig ett besked. Om du blir beviljad en kredit överförs pengarna till det angivna kontot. Hur lång tid det tar beror på vilken bank du använder. Handelsbanken och Nordea går snabbast.

Nu har vi tittat närmare på Vivus och de tjänster som Vivus erbjuder. Letar du efter ett lån som liknar hur man använder ett kreditkort och om du inte behöver låna mer än 20 000 kr så kan Vivus vara ett bra alternativ för dig.

Kom ihåg att ett privatlån (ett lån till en privatperson utan säkerhet) kan användas till vad som helst. Det är du som avgör vad du använder pengarna till. Samtidigt kan ett privatlån innebära relativt höga räntor om du jämför med ett bolån eller billån då banken eller kreditgivaren har en säkerhet (bostaden eller bilen). Det är du som har ansvar för att kunna betala tillbaka lånet, så se till att du har tillräckligt god ekonomi för att låna det belopp som du ansöker om.

Läs mer om Vivus