X Finans


Hos X finans kan du ansöka om ett lån från 10 000 kr till 600 000 kr utan säkerhet. X finans är en låneförmedlare som samarbetar med 13 olika långivare. Det är något färre än de flesta andra låneförmedlare. I den här texten ska vi titta närmare X finans och vilka för- och nackdelar som finns med att anlita dem.

Du fyller enkelt i en ansökan online. Du väljer själv hur mycket du vill låna och sedan fyller du i dina personliga uppgifter. X finans skickar sedan vidare din ansökan till 13 långivare. Du inväntar sedan erbjudanden och väljer det som passar dig bäst. När lånet är godkänt betalas pengarna ut direkt till ditt konto, oftast sker det inom 3 dagar.

Det X finans erbjuder är alltså privatlån utan säkerhet. Du kan använda pengarna till vad du vill och ingen kommer att fråga vad du ska använda pengarna till. Du amorterar varje månad och betalar dessutom en ränta på lånet. Återbetalningstiden ligger på mellan 1-15 år. Du har när som helst möjlighet att amortera extra på lånet.

x finans

Läs mer om X Finans

Vilka krav ställer X finans?

Du ska ha minst 150 000 kr i årsinkomst, vara minst 24 år och inte ha någon skuld hos Kronofogden eller någon betalningsanmärkning. Att ansöka med en medsökande ökar chanserna att få ett lån beviljat och att få lägre ränta. X finans ställer relativt höga krav när det gäller årsinkomst och ålder jämfört med andra långivare och låneförmedlare.

Din ansökan behandlas vanligtvis samma dag, om den kommer in före kl 14. Endast en kreditupplysning (UC) görs per ansökan. På X finans hemsida kan du läsa om vad kunderna själva tycker om den tjänst som X finans erbjuder.

Fördelar med att använda låneförmedlare

Genom att använda en låneförmedlare som X finans kan du snabbt få koll på vilka lån du skulle kunna ta. Du kan jämföra räntor och villkor och välja den långivare som du tycker passar bäst för din livssituation. En stor fördel med att använda sig av en låneförmedlare är det endast görs en enda kreditupplysning.

Skulle du kontakta varje bank för sig skulle det bli många kreditupplysningar på kort tid, och det kan ses som en nackdel ur kreditvärdighetssynpunkt. Bankerna kan nämligen se på kreditupplysningarna hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig den senaste tiden. Om de ser att det gjorts många kreditupplysningar kan dina chanser att få ett lån beviljat bli sämre.

Genom att använda sig av en låneförmedlare som X finans sparar du både tid och arbete. Men tro inte att du får en heltäckande bild. Särskilt inte med X finans som endast samarbetar med 13 långivare. Det finns många andra låneförmedlare som samarbetar med 25-30 långivare. Kanske kan det vara ett bättre alternativ att använda sig av någon av dem?

Avslutning

Nu har vi tittat närmare på X finans och den tjänst som de erbjuder. Vi har gått igenom fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare. Förhoppningsvis har du lärt dig en del nytt som du har nytta av när du ska välja låneförmedlare och/eller långivare.

Läs mer om X Finans