Zmarta


Zmarta är en jämförelsetjänst när det gäller lån, el och försäkringar. Zmarta kan hjälpa dig att låna pengar genom att du kan öka dina chanser att få en riktigt bra ränta på ditt lån. Via Zmarta kan du låna till vad du vill utan säkerhet.

Zmarta erbjuder lån på upp till 600 000 kr. Det är ett högt belopp när det gäller privatlån, så det får ses som en fördel när det gäller Zmarta. Med hjälp av Zmarta kan du jämföra över 30 långivare. Det är ett stort antal jämfört med andra jämförelsetjänster. Det görs endast en enda kreditupplysning och det går snabbt att göra en ansökan.

Om du vill kan du använda något som säkerhet för lånet. Då kan du få en lägre ränta. Det kan exempelvis vara din bostad. Om du av någon anledning inte kan betala lånet så kan banken ta ut säkerheten istället. På det sättet kan banken vara säker på att få tillbaka pengarna. Det kan också vara möjligt att använda aktier, fonder, en bil eller en motorcykel som säkerhet. Ett annat bra sätt att få ner räntan är att ha en medsökande.

zmarta

Läs mer om Zmarta

Så fungerar det

Hos Zmarta fyller du själv i hur mycket du vill låna och en önskad återbetalningstid. Sedan fyller du i dina personuppgifter, anställningsform och skickar in din ansökan. Du får även fylla i vilken boendeform du har. Eventuellt kan ditt boende användas som säkerhet av banken vilket kan ge dig bättre villkor. Din anställningsform spelar också roll för vilka villkor du kan få. Om du inte har någon tillsvidareanställning är det bra att ha en medsökande, då ökar dina chanser att få ett lån beviljat.

Zmarta gör en kreditupplysning hos UC när de har mottagit din ansökan. Med hjälp av kreditupplysningen kan Zmarta avgöra om du lever upp till grundkraven eller ej. Om du inte har någon betalningsanmärkning går Zmarta vidare till nästa steg. Din ansökan skickas vidare till mer än 25 olika långivare och banker. Från somliga får du besked direkt, andra behöver lite tid på sig. Du får ett SMS när de första beviljade ansökningarna kommer in. Om du vill kan du logga in och följa processen via ditt personliga konto på Zmartas hemsida. När du valt ett erbjudande signerar du avtalet med BankID, då kan du ha pengarna på kontot redan samma dag.

Zmarta har vissa grundkrav, du ska vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst som ligger på över 100 000 kr per år. Du får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden.

El och försäkringar

Zmarta erbjuder inte bara lån. Hos Zmarta kan du även jämföra elavtal för att hitta ett så lågt pris som möjligt. Dessutom kan du jämföra bilförsäkringar med varandra. Inom en snart framtid kommer du även kunna jämföra andra typer av försäkringar med varandra.

Kort sammanfattning

Nu har vi tittat närmare på Zmarta och de tjänster som Zmarta erbjuder när det gäller att hitta fördelaktiga lån, elavtal och försäkringar. Förhoppningsvis har du fått en bra uppfattning om vilka för- och nackdelar som finns med att använda sig av Zmarta.

Läs mer om Zmarta